ASTMA

Astma je spremenljiva in reverzibilna obstrukcija dihalnih poti kot posledica vnetja in hiper reakcije dihal. Ta kratek opis opisuje astmo, vendar ne pojasni ničesar o njenih osnovnih vzrokih in sprožilcih. Razume se, da ima vsak bolnik z astmo na začetku bolezni eno ali več alergij. Te so temelj vseh nadaljnjih patoloških procesov. Do določene mere se bronhiole iz reakcije na alergen naučijo procesov, ki vodijo v obstrukcijo. Poenostavljeno rečeno, postajajo vse bolj preobčutljive. Sčasoma lahko zelo raznoliki vplivi sprožijo podobne reakcije, čeprav nismo več izpostavljeni alergenu. Ti vplivi so predvsem virusne okužbe in fizični napor. Vključena sta tudi duševni stres in mehansko ali kemično draženje, kot so prah, onesnaževalci zraka in kemični hlapi.

Zdravniki in bolniki težko prepoznajo astmo kot takšno. Če se je očitna bronhialna hiperreaktivnost pripisala alergijski situaciji, uspešno zdravljenje alergije hkrati ne odpravi simptomov astme. Popolno in dolgotrajno zdravljenje kronične bronhialne astme, za katero so značilne hiper reaktivne bronhiole, zato predpostavlja zdravljenje alergij in kasnejšo vnetno simptomatologijo v bronhiolah. Zdravljenje le enega od njih bi zagotovo bilo nezadostno.

Bioresonančna terapija se je izkazala za zelo učinkovito pri pomoči bolnikom z astmo. V akutnem stanju njeni učinki prinašajo opazno olajšanje in antispazmodičnost. Med napadi pa terapija razbremenjuje toksine in harmonizira telo. Uporaba bioresonančne naprave za osnovno terapijo je odvisna od posameznega primer. Po eni strani kot orodje za protialergijske terapije pacienta osvobodi vseh alergijskih stresorjev, tistih, ki ustvarjajo pogoje za astmo. Po drugi strani pa deluje kot terapija z uporabo bolnikovih lastnih nihanj, katere cilj je olajšanje, razstrupljanje in omejitev prekomernih reakcij imunskega sistema.