POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Na čem temelji bioresonančna terapija?

Bioresonančna terapija temelji na nemški tehnologiji, ki je namenjena prigajanju energetskih vzorcev vašega telesa in učinkovito harmonizacijo natanko vaše telesne “melodije”, kar lahko pomaga rešiti probleme, ki so skriti globoko v fiziologiji. V samo nemško tehnologijo terapevti uspešno vključujemo tradicionalno kitajsko medicino, ki nam je vodilo pri postavljanju diagnoze in razumevanju ter reševanju globljih vzrokov osnovnih bolezenskih simptomov.


Kako deluje?

Svoje telo si moramo predstavljati kot energijski sistem. V bistvu, naše telo nenehno oddaja energijo v obliki merljivih frekvenc. Dokler ta energija ostane na pravih frekvencah in prosto teče, je v našem telesu vse v redu. Vendar pa lahko strupene snovi iz sodobnega življenja, nepravilna prehrana, stres ter druge slabe razvade motijo to frekvenco. Ideja bioresonance je ponovna vzpostavitev pravilnega vzorca in harmonizacija frekvenc v telesu.


Kaj bioresonančna terapija vključuje?

Bioresonanca je neinvazivna terapija, ki vključuje dajanje elektrode na kožo ali v roke za diagnozo in zdravljenje. Elektrode so povezani z bioresonančnim aparatom, ki sprejema frekvence, ki prihajajo iz vašega telesa ali tesnih ampul in oddaja modificirane frekvence nazaj preko izhodne elektrode v telo ter s tem obnavlja optimalno ravnovesje telesa.

Tipičen potek ene terapije je nasleden:

  1. osnovna (bazična) terapija
  2. usmerjena terapija (trenutna bremenitev, ki je na vrsti po načrtu terapevta
  3. stabilizacijska terapija

Za koga je bioresonančna terapija primerna?

Bioresonančna terapija je popolnoma varna in neboleča ter kot taka primerna za vse ljudi (še posebej za otroke in tudi za starostnike). Vedeti pa je potrebno, da se terapija ne sme opravljati na ljudeh s srčnim spodbujevalnikom, saj lahko zmoti frekvenco njegovega delovanja. Zato nas na to še posebej opozorite.


Kako hitro lahko pričakujem izboljšanje?

Zavedati se je potrebno, da je bioresonanca ragulacijska terapija, kar pomeni, da telesu pošljemo dražljaj in čakamo na njegovo reakcijo. Če se telo “zatakne” v določenem stanju, ki ni ravnovesno, ga je potrebno samo spraviti v ravnovesno lego. Cilj bioresonance je tako spodbuditi samoregulacijske procese in nič drugega. Rezultati terapije načeloma niso hitri (izjema so akutna stanja in bolezni-akutna angina, prehlad, viroza,…). Pri bioresonančni metodi ni čaranja, vse, kar imamo, so pacientove regulacijske sposobnosti in od pacienta samega ter njegovega stanja in sodelovanja je odvisno, kako hitro bi prišlo do izboljšanja. Je pa res, da se učinki terapij pokažejo načeloma že po parih terapijah.


Ali ima lahko terapija škodljive učinke?

Bioresonančna terapija je neboleča in nima stranskih učinkov v konvecionalnem pomenu besede. Pač pa lahko pride med in po bioresonančni terapiji do različnih fizioloških (redko psiholoških) reakcij. Vse te reakcije niso stranski učinki, ampak so odraz dobrega odziva na terapijo.