TEŽAVE S PREBAVILI

Črevesna funkcija igra veliko vlogo pri vseh procesih v telesu. Najprej prebavna funkcija: od ustne votline preko želodca do tankega črevesa je najpomembnejša naloga prebavil presnova, izbira in absorpcija živil.

Kronični bolniki pogosto kažejo zmanjšano aktivnost prebavnih encimov, skupaj z okvarjenim delovanjem črevesne sluznice in okvaro imunskega sistema, povezano s črevesjem. Velike molekule hrane pogosto niso popolnoma presnovljene in prehajajo skozi porozno črevesno sluznico do limfnega tkiva, kjer se lahko pojavi intenziven imunski odziv. Glede na uveljavljeno teorijo je to celo glavni vzrok za razvoj alergij in prehranskih intoleranc. To disfunkcijo spremljajo motenje v črevesni flori, torej nepopolno razmerje mikroorganizmov v črevesju.

To pojasnjuje tudi, zakaj nezdrava prehrana, ki vsebuje veliko sladkorja, bele moke, barvil in konzervansov, igra pomembno vlogo pri razvoju kroničnih bolezni in alergij. Črevesna funkcija je okrnjena in imunski sistem oslabljen z zamenjavo fiziološke črevesne flore s patogenimi bakterijami in glivicami. Povečanje števila patoloških bakterij in kvasovk (kot je npr. Candida Albicans) proizvaja alkoholno vretje v črevesju in druge toksine. Pacient to pogosto opazi v obliki povečanega kopičenja plinov z napenjanjem, krči v črevesju in slišno peristaltiko (glasnimi zvoki v črevesju). Česar pa se v večini ne zaveda je, da toksini motijo ​​imunski sistem, vplivajo na jetra in lahko ogrožajo številne druge telesne funkcije preko krvnega in limfnega sistema.

Motnje črevesne flore, sindrom prepustnega črevesja, črevesne mikoze in intolerance so nekateri glavni vzroki številnih kroničnih bolezni. V mnogih primerih lahko povzročajo tudi kronične vnetne procese, kot sta npr. Crohnova bolezn in ulcerozni kolitis.

S pomočjo bioresonančne metode v sklopu vsakega celovitega testiranja pregledamo črevesje, saj je temelj celotnega počutja posameznika in velikokrat tudi izvor takšnih in drugačnih težav.

Zagotovite si svoj termin TUKAJ.