UGRIZNIL ME JE KLOP! KAJ PA ZDAJ?

Ta objava na blogu je namenjena tistim, ki ste se po pohodu v gozdu vrnili domov s klopom, ki se je na vaše stroške odpeljal z vami, ker ste bili videti kot njegov naslednji okusen obrok. Prav tako bi rada pisala v imenu milijonov bojevnikov borelioze…

 • Ki se borijo za natančno diagnozo in kakovostno zdravljenje
 • Ki so jim zdravniki rekli, da je vse v njihovi glavi
 • Katerih cilj je pogosto preprosto preživeti do konca dneva
 • Ki so počasi izginili iz družbe
 • Ki so izgubili službe, sredstva in odnose
 • Ki se borijo proti stigmi, povezani z “nevidno boleznijo”

Upam, da ne boste nikoli seznanjeni tega zgoraj naštetega, zato je moj namen in cilj usmeriti in zožiti obilico informacij (in dezinformacij) v lahko berljiv in koristen vir. Tega verjetno ne boste slišali od svojega zdravnika (razložiti zakaj ne, je zapleteno in politično povezano), ampak glasno in jasno od milijonov posameznikov, ki so prehodili to pot in se borili v bitki. Najprej razčistimo nekaj stvari….

neklsakfslnfknvdav

Dejstva o Lymski boreliozi: Tista, ki vam jih zdravnik ne bo povedal

Mit: Izvor lymske borelioze so klopi in spremljati jo mora značilen izpuščaj eritema migrans.

Dejstvo: Čeprav lymsko boreliozo prenašajo predvsem klopi, je bilo ugotovljeno tudi, da se prenaša preko pajkov in komarjev. Samo približno 27-80 % posameznikov, ki jih je ugriznil klop okužen z boreliozo, razvije klasičen izpuščaj in približno 40 % ljudi s kronično boreliozo se spomni izpuščaja (vir). To ni predpogoj za diagnozo. Klopi so majhni kot makovo zrno in jih je zlahka spregledati, ko so pritrjeni na kožo.

Mit: Ko vas ugrizne klop, okužen z borelijo, boste takoj razvili znake lymske borelioze.

Dejstvo: Odziv posameznika na bakterijo spirohete običajno odraža moč gostiteljevega imunskega sistema v času ugriza. Mnoge posameznike, ki imajo močan in zdrav imunski sistem, ugrizne klop, njihovo telo pa ima sposobnost, da povzročitelja zatre. Lymske spirohete so mojstrice skrivanja v telesu gostitelja, dokler ni primernejši čas, da pridejo ven in povzročijo opustošenje. Pogosto sprožilci, kot so stres, toksini, plesen in akutna bolezen, lahko zavrejo imunski sistem do te mere, da se bo borelija prebudila in sistemsko razširila, kar bo še bolj oslabilo imunski sistem. Zaradi tega bodo posamezniki zmedeni, spraševali se bodo, kaj je povzročilo bolezen zaradi zakasnitev simptomov, ki so se pojavili pozneje (včasih leta kasneje).

Mit: Lymsko boreliozo je težko diagnosticirati in zlahka zdraviti.

Dejstvo: Mnogi posamezniki se ne zavedajo, da jih je ugriznil klop, ker jih je veliko ugriznila nimfa (nezrela) oblika klopa, ki je velika kot makovo zrno. Čeprav je težko z gotovostjo vedeti, koliko klopov je okuženih, domnevajo, da do 70 % klopov prenaša bakterijo borelije na določenih območjih. Zdravniki se pogosto odrečejo testiranju bolnikov na boreliozo zaradi zastarelih podatkov o endemičnih in neendemičnih območjih. Poleg tega, ko se okužba nadaljuje po akutni fazi (4-6 tednov), je lymsko boreliozo čedalje težje zdraviti in pogosto posameznik potrebuje mesece ali celo leta ter številne pristope in ogromno sredstev za zdravljenje. Mnogi bolniki z lymsko boreliozo gredo na izčrpne ukrepe zdravljenja z visokimi odmerki antibiotikov, zelišč, ozonske terapije, terapije s čebeljim strupom, intravenskih zdravljenj in še veliko več.

Mit: Enaindvajset dni jemanja doksiciklina je dovolj, da telo ozdravi in se znebi borelioze.

Dejstvo: Če ste eden redkih srečnežev, ki je dovolj hitro našel usposobljenega zdravnika, ki je opravil teste in dobil pozitiven lymski test ter prejel večtedensko zdravljenje z antibiotiki za boj proti akutni okužbi, boste morda imeli priložnost, da izkoreninite bolezen. Če zamudite to okno priložnosti in je vaša imunska obramba oslabljena, bo ta prožna in spiralno oblikovana bakterija zapustila krvni obtok in začela vrtati v telesna tkiva. Od tam bo začela z okuževanje tkiv, sklepov, mišic in vsakega kotička od glave do pet. Zahrbtna bakterija je prikriti patogen, ki se izmika imunskemu sistemu in se lahko skrije v obliki biofilma in cist, zaradi česar je zdravljenje izjemno zahtevno. Na tej točki ni več poti nazaj … a remisija je možna!

Mit: Lymski test je natančno orodje za diagnosticiranje borelioze

Dejstvo: “Glede na novo študijo standardno dvonivojsko testiranje CDC za lymsko boreliozo ni uspelo natančno diagnosticirati več kot 70 % vzorcev krvi posameznikov z izpuščajem erythema migrans, večjim od 5 centimetrov”( VIR). Poleg tega “slina okuženih klopov vsebuje posebne komponente za zaviranje imunskega sistema, ki lahko upočasnijo ali preprečijo aktivacijo imunskega odziva osebe” (VIR). Te komponente so zasnovane tako, da preprečijo, da bi se telo učinkovito “borilo” proti bakterijam, ki povzročajo boreliozo, zato se morajo zdravniki zanašati na svoje znanje o znakih in simptomih zgodnje borelioze, da diagnosticirajo bolnike in zagotovijo hitro in nujno zdravljenje.

Naj se sliši odvračajoče, upam, da vam bo preostanek te objave pomagal pridobiti bistveno znanje, tako da boste vedeli, kako ukrepati, če naletite na ugriz klopa ali začnete kazati simptome borelioze!

Kaj storiti, če vas je ugriznil klop?

 1. Ko klopa odstranjujete, ga NE stiskajte, obračajte in zvijajte ter ga NE stiskajte v kožo. Uporabite pinceto s fino konico ali pribor za odstranjevanje klopov in pri tem povlecite naravnost navzgor.
 2. Takoj očistite kožo in roke.
 3. Držite klopa! Odložite ga v majhno plastično vrečko (zaradi tega imejte eno v avtu s seboj) in vanjo položite zeleni list ali vlažen prtiček ali robček.
 4. Vrečko označite s svojimi podatki, mestom ugriza in datumom ugriza.
 5. Klopa lahko prinesete na energijsko testiranje v bioresonančno ordinacijo.
 6. Vzemite homeopatsko zdravilo Ledum palustre 30c, da spodbudite zdravljenje. (3 granule pod jezik 3-krat na dan 3 dni) in Apis mellifica 30c, če ugriz povzroči izpuščaj ali lokalizirano oteklino, ki je vroča na dotik in se ublaži s hladnimi obkladki.
 7. Naredite si ali kupite glineno pasto, ter jo nanesite na mesto ugriza, da na sebe povleče toksine.
 8. Podprite svoj teren! Zaužijte vitamin C, ribje olje, minerale, reishi, kordiceps, levjo grivo. Jejte hranljivo bogato hrano in se izogibajte industrijskim oljem iz semen (povzročajo vnetje).

fsksnfkvsčofhvbčbnv

Kaj storiti, če se pojavijo simptomi?

Stephen Buhner, ki je razvil Buhnerjev protokol za zdravljenje borelioze, priporoča “jemanje astragalusa – 3000 mg na dan 30 dni, nato 1000 mg na dan, za nedoločen čas. Tudi: z uporabo paste iz tinkture andrografisa, pomešane z zeleno glino, pasto nanesemo na območje ugriza klopa lahko pogosto prepreči aktivno okužbo.” (VIR)

V tem času je nujno okrepiti imunski sistem! Dajte svojemu telesu hrano, ki jo potrebuje, v obliki prave polnovredne hrane, dajte prednost dobremu spancu, odpravite toksine iz okolja in čim bolj zmanjšajte stres. Iz prehrane odstranite vse oblike sladkorja, mlečnih izdelkov, glutena in preprostih ogljikovih hidratov, ki oslabijo imunski sistem in hranijo bakterije. Po potrebi vključite dopolnila. Več o tem, kako to storiti, in priporočenih dodatkih za krepitev imunskega sistema si lahko preberete tukaj.

SIMPTOMI AKUTNE OKUŽBE:

 • utrujenost
 • glavobol
 • izpuščaj
 • potenje
 • mrzlica
 • bolečine v mišicah
 • bolečine v sklepih
 • bolečine v vratu
 • težave s spanjem

Če se začnejo pojavljati kateri koli simptomi z zgornjega seznama, nemudoma obiščite zdravnika, da vas oceni, testira in začne zdravljenje. Lymska borelioza je klinična diagnoza in zdravniki bi morali upoštevati bolnikovo zdravstveno anamnezo, izpostavljenost in simptome, ne pa trenutnih slabih testov. Obstaja več različnih pristopov zdravljenja borelioze (konvencionalna antibiotična pot, zeliščna pot, kombinacija obeh, ozon, rife in številni drugi). Izbira je osebna, vendar je pomembno, da ste na začetku pregledani, da izključite druge resne zdravstvene težave in opravite testiranje (kljub pomanjkljivostim).

Kaj morate vedeti, da preprečite ugriz klopa

Včasih se zgodi in okoliščin ni mogoče preprečiti, vendar je vseeno pametno sprejeti previdnostne ukrepe, da se izognemo nepotrebnemu trpljenju.

Upoštevajte naslednje nasvete, da se izognete klopom in preprečite boreliozo:

 • Preden greste ven, nanesite nestrupen sprej za odganjanje klopov.
 • Ko ste zdoma, imejte komplet za odstranjevanje klopov stalno v avtu.
 • Med pohodništvom vedno nosite zaščitna oblačila, da zagotovite, da je vaša koža pokrita (zlasti okoli gležnjev) in poskusite vedno hoditi po poti.
 • Upoštevajte življenjski prostor klopov: travnate površine, kupi listja, grmovje in hlodi.
 • Občasno preglejte kožo, da se prepričate, da po vas ne lezejo klopi.
 • Po pohodu preglejte celotno telo in se stuširajte, da sperete morebitne nepritrjene klope.

Kako priti do pomoči?

Če ste vi ali nekdo, ki ga poznate, zboleli za kronično boreliozo ali to sumite ter iščete pomoč pri:

 • Izdelavi načrta in razvoja zdravega načina življenja za podporo zdravljenja.
 • Izobraževanju o tem, kako prehrana, stres in življenjski slog vplivajo na zdravje.
 • Drugačnem načinu za vključitev razstrupljanja v vaš protokol.
 • Iskanju varnega prostora za obdelavo izzivov, težav in izgub, ki spremljajo boreliozo.

Sem licencirana zdravilka s področja bioresonančne metode, moja strast do zdravja in dobrega počutja se je razvnela, ko se mi je zdravje poslabšalo. Prizadevala sem si ozdraviti svoje telo, da bi nekega dne lahko pomagala tistim, ki so še vedno na drugi strani, z znanjem za pomoč in sočutjem za povezovanje.

Na voljo sem za to, da vas podprem na vaši poti do boljšega počutja. Obrnite se na nas, če želite izvedeti več o tem, kako vam lahko pomagamo.

*Opomba: informacije v tem članku so namenjene samo vaši izobraževalni uporabi in niso nadomestilo za strokovni zdravniški nasvet, diagnozo ali zdravljenje. Vedno poiščite nasvet svojega zdravnika ali drugega usposobljenega zdravstvenega delavca, če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z zdravstvenim stanjem in preden se lotite kakršne koli diete, dopolnila, vadbe ali drugih zdravstvenih programov.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s