REAKCIJE NA TERAPIJO

Bioresonančna terapija je neboleča in nima stranskih učinkov v konvecionalnem pomenu besede. Pač pa lahko pride med in po bioresonančni terapiji do različnih fizioloških (redko psiholoških) reakcij:

  1. začetna reakcija/detoksikacijska reakcija: začasno poslabšanje akutnih simptomov in/ali povečanje izločanja sluzi, urina, blata ali potu;
  2. reaktivacija kronične bolezni (reaktivacija starih bolezenskih žarišč, ki jih je telo kompenziralo, a nikoli dejansko pozdravilo);
  3. občutek utrujenosti, zaspanosti, toplote, sproščenosti; potenje;
  4. občutek nabitosti z energijo, izboljšanje razpoloženja;
  5. spremembe v čustvenem ravnotežju (običajno samo kratkotrajne).

Vse te reakcije niso stranski učinki, ampak so odraz dobrega odziva na terapijo. Več kot polovica pacientov poroča o utrujenosti po terapiji. Za terapevta je to znak, da telo med terapijo opravlja kar težko delo. Ne smete pozabiti, da bioresonančna terapija pravzaprav deluje tako, da ponovno vzpostavi lastno telesno regulacijo in mobilizira obrambne moči telesa.

Pri nekaterih pacientih že med terapijo popustijo akutni simptomi, ko je srbenje, cedenje iz nosu itd. So pa tudi pacienti, ki ničesar ne čutijo.

Zelo močne reakcije kažejo, da je bil terapevtski dražljaj premočan in ga je potrebno prilagoditi. Reakcijo na terapijo lahko praviloma opazujemo prvih nekaj ur do nekaj dni, redko daljše obdobje. Omilimo jih lahko, če pacient pije veliko vode.


Prosimo, da o vseh opaženih reakcijah (pozitivnih ali negativnih) takoj poveste terapevtu, ki vam bo razložil, kako so reakcije povezane s terapijo.