ZASTAJANJE LIMFE

Limfni sistem pomaga telesu, da se znebi odpadkov, toksinov in številnih drugih neželenih snovi. Limfni sistem je sistem, ki prenaša bele krvničke po celem telesu. Te bele krvne celice so v tekočini, imenovani limfa. Obstaja več limfnih motenj, ki lahko vplivajo na delovanje limfnega sistema, kot so okužbe, rak in obstrukcija.

Limfni sistem


Limfni sistem je sestavljen iz več limfnih žil, ki so povezane z bezgavkami. Limfna tekočina se filtrira v bezgavkah. Več delov človeškega telesa tvori limfni sistem, vključno z vranico, mandlji, priželjcem, mandlji, žrelnico. V človeškem telesu je na stotine bezgavk. Večina bezgavk se nahaja globlje v telesu, nekaj vozlov pa je mogoče najti tudi pod roko in dimljami.

Glavni organi limfnega sistema vključujejo:

  • Vranica, ki se nahaja nad ledvico. Vranica nadzoruje shranjevanje krvi v telesu in uravnava količino prisotnih rdečih krvnih celic. Vranica ustvarja tudi bele krvne celice, če odkrije kakršen koli potencialno nevaren material, kot so virusi ali bakterije.
  • Priželjc, ki se nahaja tik nad srcem. Priželjc je znan kot pomemben organ v limfnem sistemu in pripravlja specializirane krvne celice, da jih pretvorijo v aktivne T celice. Aktivne celice T nato pomagajo pri uničevanju rakavih in okuženih celic.
  • Mandlji so znani kot prva obrambna linija in se nahajajo v žrelu. Ta organ vzorči ves material, ki pride v telo skozi nos ali usta.

Bioresonančna terapija za čiščenje limfe


Mnogi ljudje s težavami, povezanimi z limfnim sistemom, so se obrnili na bioresonančno terapijo, da bi našli olajšanje simptomov, ki jih doživljajo. S to metodo je bilo uspešno obravnavanih več stanj, zato je v zadnjih nekaj letih opaziti naraščajoče zanimanje za to alternativno možnost. Terapijo lahko spremljajo tudi dodatni ukrepi, ki vzpodbudijo tok limfe po telesu (suho ščetkanje, knajpanje, savnanje, masaža, gibanje, sprostitev, dovolj spanja, pravilna prehrana,…).